• Ahşap Sektörü İçin Likit Parafin

Ahşap Sektörü İçin Likit Parafin

  |   1 yorum   |   Yorum Yap

  • Ürün Kodu: 30180
  • Stok Durumu: Stokta var
  • 92,57 ₺

  • KDV Hariç: 77,15 ₺
  |  
  
garanti

* Ücretsiz Nakliye/Kargo hizmetimiz 20.000TL ve üzeri siparişlerde geçerlidir.
* Sitemizde ürün sayfalarında "sepete ekle" butonu varsa, ürün hazır ve sevk edilebilir durumdadır. Ancak "teklif iste" butonu varsa görmüş olduğunuz ürün fiyatı semboliktir. Teklif iste kısmından güncel fiyatı talep sonrası onayınızla ürününüz gümrük işlemleri yapılarak size gönderilecektir.
* Sınırlı stok üründür. Sipariş öncesi fiyat ve stok bilgisi için teyit alınız.
* Görünen birim fiyat orijinal açılmamış ambalaj için olup, sipariş miktarı ambalajın katları şeklindedir.
* Küçük ambalaj taleplerinizde yukarıdaki fiyatlara ambalaj, paketleme ve işçilik ilave edilip + nakliye şeklinde size fiyat verilecektir.
* Nakliye dahil fiyatımız bulunduğunuz ildeki ambarın dağıtım merkez deposuna kadardır. Kapıdan kapıya ücretsiz nakliye fiyatı değildir. Kapıdan kapıya taleplerinizde ücret farkı ödemeniz gereklidir. Ücretsiz Kargo hizmetimiz ambar taşıma firmalarını ifade etmektedir.
* Ürün için stok sıkıntısı durumlarında, satıcı firma insiyatifinde, ürününün, muadili-benzer ancak farklı marka ürün gönderilebileceğini ön ödeme yaparak kabul edersiniz.


Ücretsiz Nakliye Fırsatı, KDV Dahil, Teknik Üründür İçilmez, Taksit İmkanı. 

KG Fiyatıdır.

Yüksek Viskozite Ahşap Sektörü İçin Likit Parafin

PARAFİN

Genel Bilgi:

 

İlk  defa parafin, 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından; sonra da bütümlü tabakalardan; 1867'den sonra da petrolden elde edildi. 1947'de de sentetik olarak parafin mumu elde edilmiştir.

Doymuş hidrokarbonlardan meydana gelir.


Katı parafinin erime derecesi sıvı parafine oranla  daha yüksektir.


Ham petrolün rafinasyon prosesinde  yan ürün olarak elde edilen yağlı parafin ilk önce sıcakta eritilir, daha sonra da soğutularak sadece parafinin donması sağlanır. Donmuş posa şeklindeki parafin yağlı kısımlarından  ayrıştırılır.


Günümüzde çalışan parafin imalathaneleri de, bu temele dayanarak parafin mumunu imaleder.


İleri saflaştırma teknikleri kullanılarak renk, koku ve tat gibi kısımları geliştirilir. Saflaştırma prosesinde kil ve sülfat asidi kullanılmaktadır.


Yaygın olarak eller ve ayakalardaki kütikülleri yumuşatmak için ve spa uygulamalarında kullanılır, çünkü renksiz, tatsız ve kokusuzdur. Ayrıca ağrıyan eklemlere ve kaslara ağrının giderilmesi için de kullanılabilir.


Parafin mumu da diğer birçok kullanım alanine da sahiptir.

Sıklıkla yağlama, elektrik yalıtımı, mum ve boya kalemi yapmak için kullanılır.


Kozmetik olarak parafin mumu  kullanımı, çoğunlukla ellere ve ayaklara uygulanır.

Balmumu, cildi esnek ve yumuşak hale getirmeye yardımcı olan doğal bir yumuşatıcı ajandır.

Cilde uygulandığında nem takviye  eder ve tedavi tamamlandıktan sonra cildin nem seviyelerini artırmaya devam eder.


Ayrıca gözenekleri açmaya ve ölü cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı olabilir. Bu, cildin daha taze görünmesine ve daha pürüzsüz hissetmesini sağlar.

PARAFİN

Parafin petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir maddedir. Parafin ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından, sonrasında bütümlü tabakalardan, 1867'den sonra da petrolden elde edildi. 1947'de de sentetik parafin mumu yapıldı.

Parafin petrolün bir yan ürünüdür. Ayrıca ham petrolden, parafinden arındırılması gerekir. Ham petrolün rafinasyonunda yan ürün olarak elde edilen yağlı parafin önce belli bir sıcaklıkta eritilir, sonra da soğutularak yalnız parafinin donması sağlanır ve donan posa şeklindeki parafin yağlı kısımlarından süzülerek ayrıştırılır. Delen Petrol olarak yukarıdaki temel prensiplere göre modern tesisremimizde parafin üretimi yapmaktayız. Son teknolojiye göre yapılan parafin % 20 kadar yağ ihtiva eder. Bazı durumlarda yağ miktarı % 3'e kadar düşürülür. Daha ileri saflaştırma ile renk, koku ve tadı daha iyileştirilir. Saflaştırma işleminde sülfat asidi ve kil kullanılır. Parafin mumları, Pennsylvania tipi ham petrolü gibi parafin esaslı petrol türlerinden elde edilir. Ham parafin mumunun erime noktası 37 ile 48 °C tam rafine edilmiş parafin mumunun ergime noktası ise, 48 ile 66 °C arasında değişir. Erime noktası yüksek olan parafin mumu çoğunlukla 26-30 karbonlu alkanlardır.

Sentetik parafin mumu, İkinci Dünya Savaşından sonra Fischer-Tropsch tekniğiyle üretildi. Bu metotta hammadde kömürdür. Kömürden elde edilen karbon monoksit ve H2 karışımından manyetik demirin katalitik etkisiyle hidrokarbonlara dönüşür. Elde edilen ürünlerden bir kısmı parafin mumudur. Bunlar çok beyaz olup, petrolden yapılan parafin mumlarından daha serttir. 50-55 karbon bulunduran sentetik parafinlerin molekül ağırlığı ortalama 750 civarındadır. Bazı özelliklerden dolayı petrolden yapılan mumların yerine kullanılır.

Parafine batırılmış veya parafinle kaplanmış kâğıt ve karton, sıvı ve katı yiyeceklerin saklanmasında kullanılır. Çünkü parafin mumları reaksiyona girmez.

Çeşitli sanayi dallarında kimyevi ve elektrik yalıtım maddesi olarak kullanılır. Tekstilde, eczacılıkta, kozmetik sanayiinde plastik, patlayıcı madde ve elektrik malzemelerinin imalinde, bağcılıkta aşı yerlerinin izolasyonunda kullanılır. Özellikle mum imalatında balmumunun yerini almıştır.